Volajte ZADARMO po–pia od 8 do 16 hodín: 0800 164 616

Späť na články

AKO OVLÁDAŤ TEPELNÉ ČERPADLO NA DIAĽKU?

Pokračovať v čítaní

Petr Bareš

Vďaka diaľkovému ovládaniu si môžete s tepelným čerpadlom alpha innotec zakúriť napríklad z práce, alebo dokonca z druhej strany sveta. Aké technológie sa k tomu využívajú a prečo je dobré tepelné čerpadlo na diaľku ovládať?

KOMFORTNÁ REGULÁCIA ONLINE ODKIAĽKOĽVEK ZO SVETA

Možno sa vám bude zdať možnosť regulovať tepelné čerpadlo z práce alebo z dovolenky ako zbytočný luxus, ale opak je pravdou. Táto funkcia by pre vás mala byť samozrejmosťou. Zaistí vám komfortnú teplotu kedykoľvek budete potrebovať, aj prehľad, ako na tom tepelné čerpadlo v danú chvíľu je. Vďaka online ovládania už nebudete musieť mrznúť pri návrate z hôr, než sa dom stihne vyhriať. Jednoducho si zakúrite ešte na zjazdovke, a tak vás po príchode doma bude čakať príjemné teplúčko.

alpha web | alpha app

Pomocou funkcií alpha web a alpha app môžete vaše kúrenie riadiť z ľubovoľného miesta prostredníctvom PC, inteligentného telefónu alebo tabletu. A rovnako tak môžete mať prístup k regulátoru Luxtronik 2.0 / 2.1 cez domácu internetovú sieť.

alpha web – správa tepelného čerpadla cez webové rozhranie

Celosvetový prístup alpha web vyžaduje, aby bolo tepelné čerpadlo zaregistrované na webovom serveri alpha web.

Výhody alpha web

  • Možnosť nastavenia všetkých parametrov tepelného čerpadla online
  • Možný vzdialený dohľad a diagnostika
  • Okrem internetového pripojenia nie je nutný žiadny ďalší hardvér a softvér

alpha app – ovládanie tepelného čerpadla cez chytrý telefón

Majitelia smartfónu alebo tabletu (iOS alebo Android) môžu využívať aplikáciu alpha app. Je to ideálny nástroj pre nastavenie a ovládanie tepelného čerpadla alpha innotec bez nutnosti byť v jeho blízkosti. Aplikácia je k dispozícii zadarmo v príslušných obchodoch s aplikáciami.

Výhody alpha app

  • Komfortné diaľkové ovládanie
  • Tepelné čerpadlo je možné pomocou chytrého telefónu nastavovať a dohliadať na jeho chod
  • Jednoduché stiahnutie a inštalácia

KOMFORTNÁ A INTUITÍVNA REGULÁCIA TEPELNÉHO ČERPADLA

Ak nepotrebujete ovládať tepelné čerpadlo inde ako doma, bude vám stačiť regulátor Luxtronik.

Regulátor Luxtronik 2.1 pre tepelné čerpadlá alpha innotec zem-voda

Vaše tepelné čerpadlo presne vie, kedy má začať vyrábať teplo. Podľa vami nastavenej vykurovacej krivky a pomocou snímača vonkajšej teploty sa stanoví požadovaná teplota vykurovacej vody. Tá sa porovná s aktuálnou hodnotou teploty vo vykurovacom systéme. Pokiaľ nie je systém rozkúrený, regulátor dá tepelnému čerpadlu podnet na spustenie. Všetko automaticky s cieľom maximálneho komfortu a minimálnych nákladov. Teplotu môžete prípadne upraviť jednoducho na regulátore Luxtronik 2.0 / 2.1. A to jednoduchým ovládaním na princípe „otoč a stlač“, podobne ako pri obsluhe navigačného systému v aute.

Luxtronik je možné ovládať priamo na tepelnom čerpadle alebo ho možno, v prípade radu Alterra, namontovať na ľubovoľnom mieste v dome.

Výhody regulátoru Luxtronik 2.1

  • Jednoduché ovládanie pomocou kolieska jog-dial
  • Plne grafický displej s intuitívnym menu
  • Pripojenie k internetu bez požiadavky na ďalší hardvér
  • USB port (čítanie dát alebo aktualizácie softvéru)
  • Asistent pri uvádzaní do prevádzky

POTREBUJETE VIAC INFORMÁCIÍ?

Zaujala vás možnosť ovládať tepelné čerpadlo na diaľku? Kontaktujte nás. Zodpovieme všetky vaše otázky, pomôžeme s výberom tepelného čerpadla a vytvoríme kalkuláciu zdarma.

Otevřít kontakt