Volajte ZADARMO po–pia od 8 do 16 hodín: 0800 164 616

Späť na články

Zoznámte sa s tradičnou nemeckou značkou alpha innotec

Pokračovať v čítaní

Petr Bareš

V predchádzajúcich článkoch ste mohli nájsť odpovede na najčastejšie otázky ohľadne tepelných čerpadiel, mohli ste sa dozvedieť niečo o ich účinnosti, výhodách alebo dopade na životné prostredie.

Poďme však teraz nahliadnuť späť do histórie. Ako a kde značka vznikla. Čo predchádzalo jej dnešnej podobe. V čom sú produkty alpha innotec špecifické a prečo by ste mali siahnuť práve po nich, pokiaľ zháňate nové tepelné čerpadlo pre Váš dom.

Kde sa značka alpha innotec vzala?

Ide o tradičnú nemeckú značku, ktorej história siaha až do roku 1998. Vtedy bola založená spoločnosťou ait-deutschland na území Bavorska. Od samého začiatku je s touto firmou spojená jasná vízia – ideálny zajtrajšok, v ktorom si ľudia na celom svete môžu užívať príjemné životné prostredie bez závislosti na fosílnych zdrojoch energie. Filozofiou firmy je udržateľnosť, technologický posun, inovácie a ekologické povedomie. A pretože všetky tieto témy rezonujú naprieč spoločnosťou už pekných pár rokov, ait-deutschland (značka alpha innotec) skoro zažila rýchly vzostup.

Medzí rokmi 2001-2015 rozšírila firma administratívne budovy, vystavala nové výrobné haly, vybudovala školiace stredisko a otvorila veľké technologické centrum. V roku 2022 už pôsobila vo viac než 25 európskych krajinách. Aktuálne je plánovaný nový závod v nemeckej obci Thurnau, ktorý poskytne ďalších 29 000 m2 výrobných priestorov.

Ako prebieha vývoj a testovanie produktov alpha innotec?

Spoločnosť ait-deutschland prevádzkuje v Kasendorfe veľké technologické centrum, ktoré bolo otvorené v roku 2015 a je vybavené tou najmodernejšou technikou. Na ploche 1600 m2 sa nachádza:

  • 6 klimatických komôr
  • 2 akustické miestnosti
  • 26 skúšobných stolov
  • Špecifické montážne linky
  • Elektro laboratória
  • Laboratória merajúce vibrácie
  • Vývojové centrum hydrauliky

Fungujú tu tiež laboratória so špičkovými testovacími stanicami, kde sa testujú jednotlivé komponenty i finálne výrobky značky. Tým je docielená vysoká životnosť výsledných výrobkov.

Predpokladaná životnosť čerpadiel vzduch/voda alpha innotec – 15 let

Predpokladaná životnosť čerpadiel zem/voda alpha innotec – 20 let

V srdci technologického centra sa nachádza moderná technológia rekuperácie, ktorá umožňuje obnovenie zhruba 80% energie generovanej počas skúšobnej prevádzky.

Čo všetko vám alpha innotec ponúka?

Stručne povedané – široké portfólio technologicky vyladených výrobkov, bohaté skúsenosti v obore a kvalitný zákaznícky servis.

Rozsiahle portfólio produktov

V našom širokom sortimente nájdete tepelné čerpadlá systémov vzduch-voda (pre vnútornú a vonkajšiu inštaláciu) i zem-voda. S výberom tak nebudete mať problém, či už plánujete novostavbu alebo rekonštruujete starší rodinný dom. Alpha innotec však nesklame ani majiteľov veľkých objektov, akými sú hotely, výrobné závody, priemyslové alebo rezidenčné komplexy. Pre tieto je k dispozícii vysokovýkonná PRO rada tepelných čerpadiel. U všetkých produktov garantujeme kvalitu, ľahkú inštaláciu a obsluhu i spoľahlivú prevádzku za akéhokoľvek počasia.

Katalóg tepelných čerpadiel

Dlhoročné skúsenosti

Už viac ako 24 rokov pracujeme na stálom zdokonaľovaní tepelných čerpadiel, ktorým v žilách koluje chladivo R290. V porovnaní s ostatnými používanými druhmi chladiva ide o najekologickejší variant vôbec. Prvé takéto čerpadlo opustilo fabriku alpha innotec už v roku 1999 a od tej doby prešlo veľkým vývojom. Skupinu propánových čerpadiel aktuálne reprezentujú modely LWD a LWDV.

K dokonalosti sme doviedli aj tepelné čerpadlá vzduch/voda určené k vnútornej inštalácii. Vďaka podrobnému výskumu, vývoju a testovaniu bolo dosiahnuté inovatívne prevedenie vzduchových kanálov. To zaisťuje adekvátnu cirkuláciu vzduchu a tým pádom minimálnu hlučnosť jednotiek umiestnených v dome.

Nadštandardný zákaznícky servis

O Vašu spokojnosť sa v Slovenskej republike stará firma ait-slovensko. Dcérska spoločnosť ait-deutschland aktívne pracuje na vzdelávaní svojich zamestnancov aj inštalačných partnerov, ktorí sú následne plne nápomocní Vám, majiteľom tepelných čerpadiel našej značky. Nemusíte už čakať na servisnú firmu mesiace. Nemusíte doma tráviť zimu v kabáte, pretože nikto na opravu Vášho tepelného čerpadla nemá práve čas. Ait-slovensko zamestnáva vlastných servisných technikov, ktorí sú Vám k dispozícií po celom Slovensku.

Prvá pomoc pri problémoch

Rozhodli ste sa pre tepelné čerpadlo alpha innotec?

Napíšte nám. Zodpovieme všetky Vaše otázky, pomôžeme s výberom tepelného čerpadla a vytvoríme cenovú ponuku zdarma.

Kontaktujte nás