Volajte ZADARMO po–pia od 8 do 16 hodín: 0800 164 616

Späť na články

Hybrox: Nový rad tepelných čerpadiel prináša ideálne riešenie pre slovenské domácnosti

Pokračovať v čítaní

Petr Bareš

Zoznámte sa s revolučnou novinkou v rade propánových tepelných čerpadiel, s vývojom ktorých má značka alpha innotec viac ako 24 rokov skúseností. Hybrox, v poradí už tretej generácie tepelných čerpadiel vzduch/voda s prírodným chladivom R290, ponúka vďaka širokému rozpätiu výkonov a vysokej výstupnej teplote riešenie aj pre tie najnáročnejšie renovačné projekty.

Pre novostavby a existujúce budovy s radiátormi

Zo širokého rozpätia výkonov je možné bez problémov vybrať to správne riešenie pre rôzne typy inštalácií – od novostavieb rodinných domov, cez viacpodlažné bytové výstavby až po komerčné objekty.

Rad tepelných čerpadiel s nižším výkonom – Hybrox 5 a 8, dopĺňajú mimoriadne výkonné jednotky Hybrox 11 a 16. Ich nový, inovatívny dizajn umožňuje lepšie usporiadanie komponentov a využitie výmenníka tvaru písmena L.

S výstupnou teplotou až 78 °C nájdu tepelné čerpadlá rady Hybrox využitie nielen v novostavbách s podlahovým vykurovaním, ale predovšetkým v existujúcich budovách s radiátormi, kde vykurovacia sústava vyžaduje vyššie teploty. Výhodou je možnosť kaskádového zapojenia, ktorým je možné navýšiť tepelný výkon až na 52 kW. Vďaka tomu poskytuje rad Hybrox rozsiahle možnosti inštalácií.

Všetky modely sú vybavené invertorovou technológiou na plynulé riadenie výkonu kompresorov. Okrem toho disponujú funkciou chladenia, a tak nielenže zaistia vykurovanie a ohrev teplej úžitkovej vody, ale udržia v dome príjemnú klímu aj počas horúcich letných dní.

Dlhoročné skúsenosti s prírodným chladivom R290

Už viac ako 24 rokov pracujeme na stálom zdokonaľovaní tepelných čerpadiel, ktorým v žilách koluje chladivo R290. Prvé propánové tepelné čerpadlo opustilo fabriku alpha innotec už v roku 1999 a odvtedy prešlo veľkým vývojom. V porovnaní s ostatnými používanými druhmi chladív sa jedná o najekologickejší variant vôbec.

Čím je R290 tak unikátny? Prečítajte si náš článok, v ktorom sa zaoberáme výhodami využitia propánového chladiva v tepelných čerpadlách.

Variabilné možnosti inštalácie

Vonkajšie jednotky rady Hybrox je možné štandardne kombinovať s tromi druhmi vnútorných jednotiek: hydraulickou vežou so zásobníkom teplej vody, hydraulickým modulom či nástenným regulátorom. Samozrejmosťou je tiež možnosť prepojenia s fotovoltickými či fototermickými systémami.

Prečo zvolit rad Hybrox?

  • CO2 neutrálne vďaka prírodnému chladivu R290
  • Vykurovanie, chladenie a ohrev teplej úžitkovej vody v jednom
  • Invertorová technológia pre plynulé riadenie výkonu kompresora
  • Teplota vykurovacej vody až 78 °C
  • Možnosť zapojenia až 4 jednotiek do kaskády (max. tepelný výkon 52 kW)
  • Ideálna voľba pre novostavby s podlahovým kúrením aj existujúce budovy s radiátormi
  • Extrémne tichá prevádzka
  • Servis priamo od výrobcu
  • Ovládanie cez mobilnú aplikáciu

Zaujala vás nová séria tepelných čerpadiel Hybrox?

Kontaktujte našich odborníkov, ktorí vám radi poradia s výberom vhodnej jednotky pre váš dom a zadarmo vytvoria cenovú ponuku.

Získať ponuku zadarmo